Könyvek, élmények és design

aranynapok

Karácsonyi macska és könyvek - ünnepi hagyományok Izlandon

2018. december 21. - katamolnar

Idén karácsonykor gyertek velem Izlandra és ismerjétek meg ennek a különleges, meseszerű szigetnek az ünnepi hagyományait! Tudtátok, hogy Izlandon 13 télapó van, sőt még egy rémisztő karácsonyi macska is fenyegeti a gyerekeket? Szenteste pedig mindenki könyvet olvas...   (Kép. Vilhelm Gunnarson)

Tovább

Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló - Mese hajléktalan hőssel

Molnár T. Eszter legújabb gyerekkönyve, A Kóbor Szálló egy nagyon aktuális témát, a hajléktalanságot állítja a középpontba. A különleges, érzékeny meseregény, amely nemrég jelent meg a Pagony Kiadónál, a hajléktalanok világába kaluzol, és valóságos elemek keverednek benne meseszerű motívumokkal,…

Tovább

Luciadagen, avagy Luca-napi szokások északon

A svéd tradíciók között a legfontosabbak között tartják számon a Luciadagen-t , azaz Luca napját, mert ezen a napon veszi kezdetét a karácsonyi időszak. Ebben a bejegyzésben a svédországi és a hazai Luca-napi hagyományokat gyűjtöttük össze.

Tovább

Varró Dániel: A szomjas troll - Kis viking legendárium

Októberben jelent meg és máris hatalmas sikert aratott Varró Dániel legújabb gyerekkönyve, amely A szomjas troll - Kis viking legendárium címet viseli. A zord északi fjordok világába kalauzoló verses meséket tartalmazó kötetet Maros Krisztina illusztrációi díszítik.  

Tovább