Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

Menő macskák! Izgalmas történetek kiváló cicákról

2019. augusztus 08. - katamolnar

Ma van a macskák világnapja, ezért most egy szuperizgalmas és szórakoztató macskás gyerekkönyvet ajánlok a figyelmetekbe.   A Menő macskák! Izgalmas történetek kiváló cicákról című könyv a Móra Kiadónál jelent meg nemrég, és az idei nyár egyik kedvence lett a családunkban.

 

img_2279.jpg

 

Kimberlie Hamilton írónő gyakorlatilag megírta az Esti mesék lázadó lányokról című sorozat macskaverzióját. A könyv eredeti címe (Rebel Cats! Brave Tales of Feisty Felines) is erre utal, sőt maga a  borító és a formátum is (az oldalpárokon bal oldalt a macskák bemutatása egy oldalban, jobb oldalt pedig egy egész oldalas rajzzal illusztrálva).

A szerző szenvedélye a macskák iránt nyilvánvaló, Kimberlie Hamilton jelenleg négy macskájával és vőlegényével Észak-Skóciában él, és szenvedélyesen szereti az állatokat. Nagyra értékelem azt a humort és könnyedséget, amellyel a könyvet létrehozta, hiszen egy szórakoztató és egyben informatív kötet született, amelyet minden korosztály élvezettel böngészhet. Gyerekek és felnőttek (főként macskaimádók) számára is élvezetes olvasmány lett a Menő macskák! Izgalmas történetek kiváló cicákról. 

 

Azt már régóta tudjuk, hogy a macskák csodálatos állatok, sőt talán a legintelligensebbek is. Képesek valódi hőstetteket véghez vinni, ugyanakkor megérzik, ha a hozzájuk közel álló ember beteg, sőt gyógyító erővel bírnak. A könyvben viszont egészen kivételes macskák szerepelnek, névvel, rövid történetükkel, születésük és elhalálozásuk évével, országukkal és egy teljes oldalas, színes rajzzal. 

A kötetben összesen 30 kivételes macskáról olvashatunk részletesen, köztük filmsztárokról, politikusok macskáiról, lélekkísérő cicáról, sőt még egy művégtaggal élő, bionikus macskáról is. 

A könyvet összesen 17 különböző illusztrátor rajzai díszítik, ezek mégis egységes és rendkívül szórakoztató hatást keltenek.  

A könyvet izgalmas idővonalak (gombolyagokkal és cicákkal illusztrálva), érdekes macskás tények, babonák, rekordok, taglalják. Megtudhatjuk, mivel jelzi egy macska, hogy szeret téged, találunk egy sor macskás olvasmányt a Kalapos Macskától a Csizmás Kandúron át Mikkamakkán át Maffián át Bulgakov Behemótjáig. Külön dicséret illeti a magyar szerkesztőt, Liszkay Szilviát, amiért jó pár magyar vonatkozású olvasmányt és rajzfilmet is szerepeltet a könyvben (feltételezem, hogy az eredetiben nem kaptak ilyen hangsúlyt a magyar cicák). 

Szerepet kapott a könyvben (egy teljes oldalpáron) a magyar vonatkozású Csalogány is,  aki nélkül Kincsem, a versenyló egy lépést sem tett. 

Találunk igencsak rejtélyes történeteket túlélő cicákról, de olyan mítoszokról vagy legendákról is olvashatunk a könyvben, amelyek a macskák titokzatos természete ihletett. 

A könyv szuperül összeszedi azokat a lehetőségeket, praktikus tippeket, amelyekkel bajba jutott macskáknak segíthetünk, illetve rengeteg olyan linket is megtalálunk benne, amelyek segítségével a macska gondozásával kapcsolatban kapunk jó tanácsokat, de megható menhelyi történeteket, macskás tényeket, fotókat, videókat is találunk általuk. 

A téma valószínűleg kimeríthetetlen, ez a könyv viszont kiváló összefoglaló a macskákkal kapcsolatos érdekességekről és különlegességekről.

Macskarajongóknak kötelező olvasmány! 

 

A Menő macskák! Izgalmas történetek kiváló cicákról című könyvet keressétek a könyvesboltokban vagy a kiadó webáruházában

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3315001046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása