Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

Mimi az iskolában - Tamás Zsuzsa meséje iskolásoknak

2020. augusztus 24. - katamolnar

A kisebbik lányom, Anna már nagyon várja, hogy elkezdődjön az iskola, ezért most nagy örömmel és izgalommal olvassuk esténként Tamás Zsuzsa Mimi az iskolában című könyvét, ami sokat segít a ráhangolódásban.

img_4648.JPG

A Kicsi Mimi-sorozat kötetei már eddig is segítséget nyújtottak az óvodás élet és az iskolára felkészülés, sőt a nagytesóvá válás során is. A Kicsi Mimi iskolás lesz című rész folytatásaként is értelmezhető Mimi az iskolában már a címében is jelzi, hogy itt nagyobb változásokról van szó, mint eddig, hiszen Mimi már nem kicsi nyuszi többé. Ráadásul a kötet kialakítása, mérete is sokkal felnőttesebb, az előző részek fekvő formátumához képest álló, a könyv gerince és sarkai külön barna kiemelést kaptak, és a címet is könyv- vagy füzetcímkeszerű kiemelés díszíti. A főszereplő nyuszit és rókát ezúttal is a Naphegy Kiadó gyerekkönyveire mostanában jellemző csillogó formalakkos kiemelés teszi még esztétikusabbá és a gyerekek számára is különösen izgalmassá. Nagyon szeretjük Horváth Ildi kedves rajzait, amelyek megfelelő ritmusban illusztrálják a történeteket. 

A Mimi az iskolában című könyv rövid, néhány oldalas fejezetekből áll, melyek során Mimi az iskolás élet izgalmaival szembesül, mint amilyenek a padtársával való kisebb nézeteltérések, sértődések, békülések. Miminek szembe kell néznie a különórák kérdésével is, ráadásul szemüveges is lesz, de az is megesik vele, hogy ott alszik a barátnőjénél, sőt részt vesz egy kiránduláson és az iskolai Ki mit tud?-on is. 

A szerző, Tamás Zsuzsa finom humorral és érzékenységgel nyúl az iskolásokat érintő témákhoz, ezért a Mimi az iskolában az iskolába készülő vagy már járó gyerekeknek nagyon sokat segíthet a ráhangolódásban vagy az iskolai élmények feldolgozásában.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr716174648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása