Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

Magyar mesék lázadó lányoknak - 25 nő története

2018. április 16. - katamolnar

Nemrég írtam a blogon az Esti mesék lázadó lányoknak című könyvről, amely hihetetlen sikert aratott az egész világon, így Magyarországon is. Nemsokára a második kötet is megjelenik magyarul. A Móra Kiadó azonban még egy meglepetéssel készül idén nyáron. Egy olyan kötetet adnak ki, amelyben 25 izgalmas és lenyűgöző magyar nő portréját mutatják be, méghozzá kiváló magyar illusztrátorok és írók közreműködésével. 

mmll2.jpg

A mesegyűjteményben szerepel majd  Árpádházi Szent Erzsébettől Hugonnai Vilmán át egészen a kortársakig nagyon sok érdekes nő. A mesék szerzői és illusztrátorai maguk is elismert írók, illetve grafikusok, akiknek élete és művei láttán az olvasók remélhetőleg kedvet és erőt kapnak saját álmaik megvalósításához. A történeteket Kiss Judit Ágnes, Mesterházi Mónika, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Szabó T. Anna, és Tóth Krisztina írták, az illusztrációkat pedig Békés Rozi, Bódi Kati, Bölecz Lilla, Hitka Viki, Kőszeghy Csilla, Makhult Gabriella, Molnár Jacqueline, Nagy Diána, Rofusz Kinga, Sásdi Laura, Schall Eszter és Szegedi Katalin készítik. A keménytáblás, gyönyörű kötetet Szlukovényi Katalin szerkeszti.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Nem is egy – huszonöt. Némelyikük most is közöttünk él. Lányok, nők, asszonyok, akik nem mindennapi nehézségeken lettek úrrá, és sokszor képtelenül merésznek tűnő célokat értek el. Akik hittek magukban, és így voltak képesek másokért dolgozni akkor is, ha a környezetük megpróbálta erről lebeszélni őket. Akik elavult szokásjogon, egyéni és történelmi tragédiákon, betegségen, szorongáson felülemelkedve végezték el választott feladatukat, és mutatnak ezzel példát nekünk, olvasóknak, lányoknak és fiúknak egyaránt.

A hősnők némelyike Magyarországon született, más úgy költözött ide. Nagy részük magyar anyanyelvű volt, mások nem. Családi hátterük, hitük és mesterségük szerint is hatalmas változatosságot mutatnak. Éppolyan sokszínűek, mint mi, mai nők. Ami közös bennük, az az elszántság és a lelkiismeretes tettvágy, amely szeretettel és alkalmazkodással, de mindig eléri célját.

A jelentős magyar nőkről szóló mesék a Móra Kiadó gondozásában jelennek meg 2018 júniusában. Ebbe a kötetbe most te is bekerülhetsz mecénásként, ugyanis a kiadó április 25-ig lehetővé teszi, hogy a Könyvmecénás programban bárki jelentkezzen a könyv mecénásának.

Könyvmecénás célja, hogy értékteremtő könyvek megjelenését támogassa. Mecénás bárki lehet, aki szeretné egy kicsit sajátjának érezni egy-egy mű megszületését, és örülne, ha neve összekötődne ezekkel. A támogatásként felajánlható legkisebb összeg mindig az adott könyv fogyasztói ára, ebben az esetben 2999 Ft.

Ha szeretnéd a Magyar mesék lázadó lányoknak könyvet támogatni, ide kattintva tudod megtenni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr8113838720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása