Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

Kedvenc adventi és karácsonyi gyerekkönyveink - 2019-es újdonságok

2019. november 29. - katamolnar

Ahogy tavaly, idén is összegyűjtöttem a kedvenc ünnepváró gyerekkönyveinket. Ebben a bejegyzésben ezekről olvashattok.

dsc_2858.jpg

Az ünnepekre ezeket a karácsonyi, adventi könyveket, böngészőket, 24 részes meséket, regényeket választottuk kezdő olvasó kislányomnak és a kiskamasz nagyobbnak.

Mackó karácsonyi böngészője (Naphegy Kiadó)

macko-karacsonyi-bongeszoje.jpg

Hatalmas kedvenc lett nálunk ez a rejtvényes böngésző, picit - vagy néha jobban - nyomozni kell az elrejtett ajándékok, karácsonyi gyertyák, csillagok, nyalókák után, ami szuper esti program, mi nagyon élveztük a keresgélést. A rajzokat a világhírű illusztrátornak, Dudás Gergelynek (DUDOLF) köszönhetjük. 

Az állatok karácsonya (Kolibri)

bajzathm_azallatokkaracsonya_72dpi.jpg

A kis Jézus születését ünneplő és az állathangok utánzására épülő leleményes történetet Bajzáth Mária 8 éves fiával, Ivánnal együtt írta, és meséli azóta is minden évben. A meséléssel eltöltött idő és a közös mókázás még meghittebbé teszi a közös ünnepvárást.

 

 

Kalapos Macska visszatér (Kolibri)

drseuss_kalaposmacskavisszater_72dpi.jpg

Sáriéknál lehullott a hó, játékra nincs idő, vár rájuk az egész napos hólapátolás… Kalapos Macska ezért úgy dönt, hogy amíg a gyerekek dolgoznak, addig ő finom meleg fürdőt vesz. Vajon ez jó ötlet? DEHOGY! Ismerd meg az ábécé betűit a Kalapos Macska kalamajkája közben, 26 minicica segítségével! A Kolibri Klasszikusok sorában hetedik Dr. Seuss-könyv ismét Szabó T. Anna zseniális fordításában olvasható. 

 

KEZDŐ OLVASÓKNAK

Bori adventi kalendáriuma (Manó Könyvek)

bori-adventi-kalendariuma.jpg

Már csak 24 nap van hátra karácsonyig! Hát persze, hogy már Bori is nagyon izgatott. Addig ugyanis még rengeteg dolga van: mézeskalácsot kell sütnie, fel kell díszítenie a szobáját, és ajándékokat is kell készítenie. A karácsonyi vásárra is szeretne elmenni korcsolyázni, természetesen Annával és Zizivel. De a két lány soha nem ér rá, és mintha titkolnának is előle valamit. De milyen advent az, amikor az ember nem is látja a legjobb barátnőit? Bori szerint ez sehogy sincs rendjén. Ebben a  könyvben az a különleges, hogy minden nap fel kell vágni a történet oldalait a lapszélen és így lehet várni Borival az ünnepet.

MESÉK ISKOLÁSOKNAK

Már megint ez a kandúr! (Naphegy Kiadó)

mar-megint-ez-a-kandur_2-borito_nyomdai-722x1024.jpg

Arisztotelész, a macska fordulatokban gazdag kalandjairól már írtam a blogon korábban is.  A brit kék cica története most folytatódik!

Arisztotelész családja nyaral (pontosabban síel). A magára maradt kandúr mindent megtesz azért, hogy elnyerje a házra vigyázó nagymama szeretetét. De sajnos a nagymama ki nem állhatja a macskákat! Szegény Arisztotelész biztos benne, hogy meg akar szabadulni tőle, így hát, ha kedves az élete, nem maradhat vele egy fedél alatt. Mielőbb el kell menekülnie, kis gazdája, Anna után kell utaznia… De ezúttal is minden máshogy alakul, mint azt tervezte.

Hónővér (Cser Kiadó)

honover.jpg

A Hónővér 24 részből álló, különleges karácsonyi történet a 10 éves Noelről, akinek a családja idén karácsony előtt mély gyászban van, hiszen elveszítették a legidősebb nővért, Júnót... Ekkor azonban felbukkan a titokzatos Hedvig és varázslatos dolgok történnek. 

A Hónővér csodálatos történet családról, gyászról, ünnepről. Norvégiában rekordmennyiségben, 250 ezer példányban kelt el. A legnagyobb norvég lapok "irodalmi csodaként" (Dagbladet) és "egyszerűen pazar meseként" (Verdens Gang) írtak róla és maximális pontszámot adtak rá. 

A mesét a díjnyertes Lisa Aisato illusztrálta.

 

 

Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés (Naphegy Kiadó)

garabonci-greti-09.jpg

A kezdő olvasóknak szóló sorozat újabb része jelent meg, ráadásul karácsonyi témával. Gréti izgatottan várja a karácsonyt, mert imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. Csak akkor romlik el a kedve, amikor elveszíti az anyukája különleges varázskarkötőjét. A karkötő végül megkerül, de igen rossz állapotban. A kislány kénytelen ismét bűbájhoz folyamodni, de ezúttal semmi sem sikerül. Lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának?

A kiskutya, aki unikornis akart lenni (Manó Könyvek)

 

bella-swift-a-kiskutya-aki-unikornis-akart-lenni.jpg

Mindig légy önmagad - kivéve, ha lehetsz unikornis is!

Milli, a mopsz épp karácsony előtt veszíti el az otthonát, de szerencsére Anna családja befogadja egy hétre. A játékos kedvű kiskutya nagyon megszereti Annát, és nagyon szeretne örökre vele maradni. De Anna nem vágyik kutyára – ő egy unikornist szeretne, legalábbis Milli szerint. Sikerül-e Millinek unikornissá változnia? Ha rájönne, mit kell ehhez tennie, akkor talán valóra válhatna az álma, hogy otthonra találjon.

Diótörő (Scolar Kiadó)

diotoro-1.jpg

Ebben a csodálatos mesekönyvben An Leysen E. T. A. Hoffmann klasszikus karácsonyi meséjét, a Diótörőt öltöztetik új köntösbe. A meleg hangulatú képek a rettenetes egérkirály és a varázslatosan szép Cukortündér álomvilágába repítenek minket. 

A karácsony nagy könyve (Kolibri)

tonyross-a-karacsony-nagykonyve.jpg

Az ünnepre megjelent könyv lapjain bátor gyerekek, beszélő állatok, kis gyufaárusok, karácsonyi szellemek és a napkeleti bölcsek is megelevenednek. Találkozhatunk a Mikulással, a Kisasszonyokkal és a Hókirálynővel. Sőt, bepillantást nyerhetünk a manók, óriások és tündérek világába is. 24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek, Louisa May Alcott és még sokan mások. A könyveket Tony Ross illusztrálta, akit Roald Dahl könyveiből már jól ismerhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2715330398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása