Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme

2018. június 07. - katamolnar

Amikor először beléptem a londoni St. Pancras pályaudvar melletti British Library épületébe, azonnal elvarázsoltódtam, és nemcsak azért, mert éppen egy Alice Csodaországban kiállítás volt a könyvtárban. Most pedig már - pont az Ünnepi Könyvhéten - a British Library kiadványának magyar változatát tartom a kezemben, amin szerkesztőként dolgozhattam.

cser_forradalmak.jpg

A Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme című könyv a történelmi tények és legendák határán egyensúlyozva lebbenti fel a fátylat több pikáns rejtélyről. A könyv igazi csemege a gasztronómia és a kultúrtörténet iránt érdeklődőknek. 

forradalmak-az-ebedloasztalon-a-konyha-titkos-tortenelme_1.jpg

Puding, limonádé, ponty, barnamártás és jó sok csili...

Tom Nealon, a szakácskönyvritkaságokra specializálódott bostoni antikvárius a British Library gyűjteményéből válogatott, lenyűgöző képekkel illusztrált könyve sokoldalúan igyekszik bemutatni a mindennapi fogások és konyhai eljárások mögött rejtőző, lélegzetelállító történeteket. Mi a kapcsolat a francia forradalom és a terített asztal között? Mi köze a puding sűrűségének a gyarmatosításhoz? Hogy jön a limonádé a bubópestishez? Milyen különös kapcsolata van a pontynak a keresztes háborúval? Hogyan találkozott Byron a barnamártással? Hogy használták fel a csilit a kannibál konyhaművészetben? A szerző ilyen, és ehhez hasonló, érdekes és szórakoztató témákat boncolgat hiánypótló művében. 

 forradalmak-az-ebedloasztalon-a-konyha-titkos-tortenelme_2.jpg

Azt kell, hogy mondjam, a magyar verzió szerintem még szebb is lett, mint az eredeti. Köszönöm a közös munkát a Cser Kiadónál Vörös Andrásnak és Pető Erzsébetnek, a fordítást pedig Beke Ádámnak. 

 

forradalmak-az-ebedloasztalon-a-konyha-titkos-tortenelme_3.jpg

Extra kedvezmény a kultúrtörténeti könyvekre

A blog olvasói most extra kedvezménnyel vehetik meg a Cser Kiadó kultúrtörténeti könyveit! Összesen 20+10% kedvezmény jön le a teljes árból a következő könyvek esetében:  Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos története és A növények szerelmi élete - az ARANYNAPOK kóddal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3014029956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása