Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

Na de ki kérdez egy kandúrt? - Egy szerethető macskás gyerekkönyv

2019. június 04. - katamolnar

Napjaim nagy részét egy macska társaságában töltöm a munkahelyemen, így aztán jól ismerem a cicák imádnivalóan vicces természetét. A Naphegy Kiadó könyvfesztiválra megjelent újdonságát együtt olvastuk el a kisebbik lányommal és rettentően jól szórakoztunk rajta. A Na de ki kérdez egy kandúrt? egy menhelyről örökbe fogadott, igazán karakteres macska szemszögéből meséli el egy teljes év történetét, kóborlásait és a boldog visszatalálást örökbefogadó családjához. 

kandur_1.jpg

Annette Herzog könyvében mindenféle életbölcsességeket tudunk meg az Arisztotelész névre hallgató filozofikus hajlamú macskáról. Aki ismer macskákat, valószínűleg igen szórakoztatónak fogja találni a történetet, ugyanis a macskák tényleg nagyon hasonlóan viselkednek, többnyire hajlamosak a sértődésre és ezt ki is fejezik. Viszont nem lehet rájuk haragudni, mert annyira édesek... 

Arisztotelész például úgy gondolja, hogy egy macskának kizárólag a legpuhább ágyban és a legtöbbet simogató ember ölében van a helye. Továbbá, hogy a legtökéletesebb születésnapi ajándék egy macska, nem pedig egy kutya. Kutya semmiképp sem. NA DE KI KÍVÁNCSI EGY KANDÚR VÉLEMÉNYÉRE?

Arisztotelész kétségbeesetten próbálja felkelteni folyton rohanó, zajongó, civakodó családtagjai figyelmét. Menjen világgá, mentse meg a legfőbb ellenségét, bánjon el a betörőkkel és váljon egyúttal hőssé? Mindez csak nem okoz nehézséget egy okos, a legszebb korban lévő, mindenre felkészült és elszánt macskának?

A szerző minden bizonnyal ismeri a macskákat és az alaptermészetüket figyelembe véve alakítja a történetet, amelyben Arisztotelész némi jellemfejlődésen is keresztülmegy, új barátot talál és még egy betörést is meghiúsít. A szórakoztató történet mögött megjelennek a családban előforduló konfliktusok, a testvérek veszekedései, a kiskamaszkor problémái, az iskolai kirekesztés is.

Mi a nagycsoportos kislányommal - akit szintén Annának hívnak, mint a főhős gazdáját - esténként olvastuk a könyvet, fejezetenként, de kezdő olvasóknak, kisiskolásoknak is abszolút ajánlható a könyv önálló olvasásra, hiszen rövid fejezetek és színes rajzok vannak benne. A illusztrációk - amelyek Pe Grigo munkái - sokat hozzátesznek a könyv élvezeti értékéhez, mivel kifejezetten viccesek és kedvesek. 

Külön kiemelném Győri Hanna szuper fordítását, akinek munkáit már a Bors Bori-sorozatnál is rettentően megszerettük. Kiválóan megragadja a vicces, ironikus hangnemet, és az olvasást vagy a közös esti mesét is nagyon pozitív élménnyé teszi. macska_gyerekkonyv.jpg

 

A Na de ki kérdez egy kandúrt? című könyvet kisiskolásoknak, macskakedvelőknek és a könnyed, vicces történetek rajongóinak is nyugodt szívvel ajánlom. A kiadó oldalán 20% kedvezménnyel tudjátok megrendelni a kötetet. 

na-de-ki-kerdez-egy-kandurt_naphegy_kiado.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr814877896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása