Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

A piros tengeralattjáró - Kiss Ottó meseregénye

2020. július 13. - katamolnar

Néhány hete jelent meg a Betűtészta Könyveknél Kiss Ottó izgalmas meseregénye A piros tengeralattjáró címmel. A könyv valódi szünidei, hétköznapokból kiszakító csemege minden kalandvágyó és bálnakedvelő gyereknek egy mesés utazásról és egy családi küldetésről, amely egészen Grönlandig viszi az olvasót.

img_4651.JPG

 

 

A József Attila-díjas szerző, Kiss Ottó közel 150 oldalas meséje egy földrészeken és tengereken átívelő utazás, és családi bálnamentő kaland története. 

Amikor Luca meglátta Dominik szobájában a kis piros tengeralattjárót, tágra meresztette a szemét, figyelte egy ideig, végül rábökött, és azt mondta: - Nekem is kell egy ilyen! Csak sokkal nagyobb! Hogy mindnyájan beleférjünk!

Otthon ugyanilyen tágra meresztett szemmel nézett rá az anyukája, amikor Luca közölte, hogy egy igazi tengeralattjárót kér ajándékba, lehetőleg gyorsan és lehetőleg pirosat.

- Te is tengerész leszel, mint a dédapád? - nevetett az apukája. 

Luca dédapja ugyanis, akit ő csak a komód fölött lógó fényképről ismert, valamikor réges-régen Franciaország messzi, nyugati partjait járta. A nagy szakállú ember bálnákat tanulmányozott az Atlanti-óceán vizein.

- Igen, tengerész leszek! - felelte elszántan Luca. - Híres tengerészkapitány és bálnakutató!

A kalandvágyó Luca tengerész dédapjának fényképén két titokzatos varázsige is szerepel, egy felélesztő és egy felnagyító varázsige, amelyeknek fontos szerep jut a mese során.

Dominik kis piros tengeralattjárójából azonban egyelőre nem sikerül igazit varázsolni, nagypapa ezért egy hordóból egy Sün névre keresztelt tengeralattjárót készít a gyerekeknek (amely szárazföldön is tud közlekedni), a csapat pedig elindul a tengerhez. A legénység tagjai a nagyi, Turbó mama, a nagypapa, Beton tata, Dominik, a torkos Cicuskám, Luca kapitány és kedvenc plüsskutyája, Pamacs.

Az utazás során felmerülő akadályok következtében Luca lassan rájön, hogy érdemes együttműködnie másokkal. A kis csapat eléri a tengert, megismerkedik a víz alatti világgal, majd világossá válik előttük, hogy nem ez volt az út vége, ugyanis Luca dédapjának varázsigéi mégiscsak működnek, csak eddig nem a megfelelő helyen és módon használták őket... Végül egy bálna segítségével eljutnak egészen Grönlandig, ahol a dédapát, a bátor hajóst és a bálnák megmentőjét óriási tisztelet övezi. A messzi-messzi északon eszkimó barátokra is szert tesznek, sőt még a titkos palacsinta receptjét is megosztják az inuitokkal. A nagy utazást boldog hazatérés követi, így válik teljessé a történet. 

A piros tengeralattjáró szuper nyári olvasmány óvodásoknak, de kezdő olvasóknak is jó választás lehet, a rövid fejezetek és az izgalmas, színes és szerethető illusztrációk miatt, amelyek Orosz Annabella remek munkái. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4516002480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása