Könyvek, élmények és design

aranynapok

aranynapok

Kedvenc gyerekkönyveink a babavárásról

2020. január 20. - katamolnar

Áprilisra várjuk a harmadik gyerekünket. Ebben a bejegyzésben azokat a gyerekkönyveket, meséket, ismeretterjesztő könyveket gyűjtöttem össze, amelyek nekünk sokat segítettek, segítenek a babavárás, kistestvér közelgő születése témában, főleg a 7 éves középső testvér esetében.

 img_2939.jpg

 

 

1. Marie- Claude Monchaux: A sehány éves kislány (Móra Kiadó)

Igazi klasszikussal van dolgunk, amelyet már az én gyerekkoromban is olvastunk és nagyon szerettünk.  Marie-Claude Monchaux gyerekeknek írt felvilágosítókönyvén generációk ismerték meg születésük történetét. Sikerének egyik nagy titka a csodálatos, finom illusztrációkban rejlik. A sehány éves kislánynak minden gyerek könyvespolcán ott a helye.

681805_5.jpg

 Ez nem tündérmese, hanem igaz történet, de szebb minden tündérmesénél, mert egy igazi kislány meséli el születésének történetét. Marie-Claude Monchaux legkisebbeknek írt felvilágosító könyvén már nemzedékek ismerték meg születésük történetét.

 

2. Honnan jön a kisbaba? (Mit? Miért? Hogyan? Mini) (Scolar Kiadó)

A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? ismeretterjesztő sorozatot egyszerűen imádjuk! A könyv kihajtható ablakait Anna lányom előszeretettel nyitogatja, és a minőségnek köszönhetően egyáltalán nem szakadt még szét a kötet... A Honnan jön a kisbaba? érthetően és plasztikusan magyarázza el a nemiséget, a fogamzást, a terhesség és a születés folyamatát.

b833546.jpg

 

 

3. Anna Herzog: Anya hasában (Manó Könyvek)

Oszkár és Mia nagyon izgatottak, ugyanis hamarosan kistestvérük születik.


De hogyan került a baba anya hasába? Amikor anya eszik, vajon rápotyog az ennivaló a kisbaba fejére? Miben különböznek egymástól a fiúk és a lányok?
Sok a kérdés, Mia és Oszkár pedig nagyon kíváncsiak.

 

A kedves képekkel illusztrált könyv lapjain egy vidám történet segítségével kapnak magyarázatot a kérdéseikre, hogy végül okosabban és vidáman várhassák kisöccsük születését.
Ez a szuper felvilágosítókönyv magyarázatokkal szolgál a fogantatásra és a születéssel kapcsolatos kérdésekre, a legfontosabb kifejezések és jelenségek magyarázataival, és szemléletes képekkel.

 

 

covers_399919.jpg

 

4. Regina Schwarz: Anna kistesót kap (Scolar Kiadó)

Ez a könyv már csak azért sem maradhatott ki a válogatásból, mert a kislányom is Anna, aki már régóta szeretett volna kistestvért és végre teljesül az álma.

Anna már nagyon izgatott, hiszen hamarosan kap egy testvérkét. Várja, hogy játsszon vele vagy egyszerűen csak dédelgesse.

A kedves verses történet és a gyerekközeli illusztrációk felkészítik a gyerekeket a kistestvér születésére.

 

covers_487258.jpg

 

 5. Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi nagytesó lesz (Kicsi Mimi-sorozat) (Naphegy Kiadó)

Mimi, a kisnyuszi izgatottan várja kistestvére születését. Amikor végre teljesül a nagy álma, és valakinek a nagytestvére lehet, csalódottan tapasztalja, hogy az anyukája figyelmén ezentúl már mindig osztoznia kell az új jövevénnyel.

 

A Kicsi Mimi-sorozat többi részéhez hasonlóan a Kicsi Mimi nagytesó lesz címűt is nagyon szerettük. 

 


covers_390213.jpg

 

 

6. Szepes Mária: Csupaszín (Pöttyös Panni-sorozat) (Móra Kiadó)

 

A Pöttyös Panni-sorozat a másik klasszikus, amelyen generációk nőttek fel, így mi is. A Csupaszín című részben Panni nagy izgalommal várja kistestvére születését. Képzeletében egy hosszú szőke hajú kislány elevenedik meg, aki ahogy világra jön, már el is tud számolni húszig. A valóság azonban egészen más. A kisöccse kopasz bőgőmasina, és az egész család élete körülötte forog. Panni elkeseredésében világgá megy. Hogyan kerül haza, és megbarátkozik-e az új jövevénnyel? Lehet a kisbabák nyelvén beszélni? Panni sok új dolgot tanul meg ezen a télen...

 

1458413056_07.jpg

 

 

+1: Courtney Adamo, Esther Van de Paal: 9 hónap (Móra Kiadó)

A Móra Kiadó újdonsága, amely nemrég a Szívünk rajta matricát is elnyerte, nálunk az abszolút kedvenc mostanában. Az egyik szerzőt, Courtney-t évek óta követem az Instagramon, és az egyik legszimpatikusabb nagycsaládos anyuka, akinek valamilyen szinten belelátok az életébe. Férjével, Michaellel öt gyereket nevelnek az ausztráliai Byron Bay-ben. 

A 9 hónap című könyv röviden és könnyen érthetően leírja például, hogy hogyan lesz a petesejtből kisbaba, melyik hónapban körülbelül mekkora, mikor lesz haja, mikortól hallja, hogy beszélnek hozzá, hogy születik és milyen az első napokban. 

 

5063879_4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aranynapokbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr5415410380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása